ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γαύρο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 στυμμένο λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Καθαρίζετε καλά το γαύρο από τα εντόσθια και πετάτε το κεφάλι, επειδή πικρίζει και δεν τρώγεται. Τον στρώνετε σε ένα ταψάκι. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα στρογγυλό λεκανάκι και τα ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα. Περιχύνετε τον γαύρο και ψήνετε στο φούρνο γιά 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου