Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ :
600 γρ. κιμάς
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια μαϊντανού
4 κουταλιές τριμμένο ψωμί
2 κουταλιές βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τη σκελίδα σκόρδου. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ,προσθέτετε το αυγό,τον μαϊντανό,το σκόρδο και το τριμμένο ψωμί. Αλατοπιπερώνετε,ανακατεύετε και φτιάχνετε 4 κεφτέδες. Αλείφετε ένα τηγάνι με βούτυρο και τη ζεσταίνετε για 2’. Τοποθετείτε τους κεφτέδες και τους ψήνετε για 10’ από κάθε πλευρά. Τους βγάζετε,ρίχνετε το λάδι και τα μανιτάρια και τα ψήνετε για 10’. Σερβίρετε τους κεφτέδες με τα μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου