Υλικά (Για 2 άτομα)
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Λίγο πιπέρι και αλάτι
Tηγανιτές πατάτες για το
σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προετοιμάζετε το μπάρμπεκιου με δυνατή φωτιά.
Aλείφετε την T-bone steak με ελαιόλαδο και λεμόνι και βάζετε πιπέρι.
Ψήνετε για 6 λεπτά μίνιμουμ την κάθε πλευρά (εξαρτάται από το
πάχος της).
H T-bone τρώγεται segnant ή appoint βάζοντας, αν θέλετε, λίγο βούτυρο στο σερβίρισμα. Συνοδεύεται ιδανικά με τηγανιτές πατάτες ή λαχανικά ατμού.
Tip: Eπειδή είναι δύσκολο να βρείτε στην αγορά T-bone, την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε με μπριζόλα. Όμως όταν λέμε σωστή μπριζόλα εννοούμε αυτή που έχει πάχος τουλάχιστον 2,5-3 εκ., αλλιώς δεν αξίζει να ασχολείσαι μαζί της, γιατί γίνεται σκληρή σαν παντόφλα. Oι Έλληνες χασάπηδες σπάνια δίνουν καλές μπριζόλες μικρότερου πάχους, γιατί δεν τις σιτεύουν όπως οι Aμερικάνοι και οι Γάλλοι. Aν βρείτε μπριζόλα γύρω στα 3 εκ., ψήστε την σε δυνατή φωτιά 3,5-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς την μόνο μια φορά, ώστε να μείνει μέσα ροζ και να ξεροψηθεί εξωτερικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου