Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Σοκολατένια Κρεμ Μπρουλέ

Σοκολατένια Κρεμ Μπρουλέ


ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

Προετοιµασία: 15 λεπτά / Ψήσιµο: 50-55 λεπτά




9 κρόκους αυγών
600 γραµµ. κρέµα γάλακτος
200 ml γάλα
50 γραµµ. ζάχαρη
Βανίλια για άρωµα
5 κ.σ. σοκολάτας ρόφημα με ζάχαρη
1 φλούδα λεµονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα µε την κρέµα γάλακτος να βράσουν µε τη φλούδα λεµονιού.

Χτυπάτε τους κρόκουs µε τη ζάχαρη και ρίχνετε µέσα το ζεστό γάλα µε την κρέµα.
Βάζετε πάλι όλο το µείγµα να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την σκόνη σοκολάτας, ανακατεύονταs µε µία ξύλινη κουτάλα.

Μοιράζετε την κρέµα σε πυρίµαχα µπολάκια, τα οποία βάζετε σε ένα βαθύ ταψί µε ζεστό νερό (µπεν µαρί). Ψήνετε στους 110°C για 50-55 λεπτά.

Βγάζετε τα µπολάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πριν σερβίρετε, τα πασπαλίζετε µε άσπρη ζάχαρη και τα βάζετε στο δυνατό γκριλ της κουζίνας όσο πιο ψηλά µπορείτε µε ανοιχτή πόρτα µέχρι να καραµελώσει η ζάχαρη.

Τ1Ρ Για να καραµελώσει η ζάχαρη, εναλλακτικά µπορείτε να χρησιµοποιήσετε και φλόγιστρο, καίγοντας τη ζάχαρη µε κλίση 45 µοιρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου