Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Φετουτσίνι (Fettuccine) σε Λευκή Σάλτσα με Γαρίδες


Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:
500γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι (Fettuccine)
16 μέτριου μεγέθους γαρίδες (χωρίς κέλυφος και καλά καθαρισμένες)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία
:
Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε και τοποθετήστε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει τη διαδικασία του ψησίματος. Επαναφέρετε τα φετουτσίνι στην κατσαρόλα, ρίξτε από πάνω 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη την κατσαρόλα μακριά από την φωτιά.
Εν τω μεταξύ, βάλτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και αφήστε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Ρίξτε μέσα τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το κρασί. Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά να μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 2 λεπτά και να μειωθεί η θερμοκρασία του. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατέψτε και επαναφέρετε στην φωτιά.
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το μαϊντανό και κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέστε τα βρασμένα fettuccine στο τηγάνι και ανακατέψτε για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Επαναφέρετε το τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν για λίγο.
Σερβίρετε τα μακαρόνια πασπαλισμένα με τριμμένη παρμεζάνα.
 
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου