Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Πέννες με Λευκή Σάλτσα Κοτόπουλου


Συνταγή για 4 άτομα


Υλικά:
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα, κομμένο σε μπουκιές
500γρ μακαρόνια πέννες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
3/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

Προετοιμασία: Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Σουρώστε τα ζυμαρικά, και τοποθετήστε κάτω από τρεχούμενο νερό για να κρυώσουν. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα, προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδου και ανακατέψτε. Αφήστε τα μακαρόνια στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί η σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε το κρασί και συνεχίστε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο στο τηγάνι και επαναφέρετε στην φωτιά. Βράστε την σάλτσα μέχρι να δέσει η σάλτσα λίγο (περίπου 4 λεπτά).
Προσθέστε την παρμεζάνα, το βασιλικό, και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχτούν τα υλικά όλα μαζί. Προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατέψτε να καλυφθούν από την σάλτσα. Αφήστε τα ζυμαρικά να ζεσταθούν.
Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά συνοδεύοντας με λευκό ξηρό κρασί.
 
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου