Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

 



ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/2 κιλό γάλα
  • 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
  • 3 αυγά και 2 κροκάδια
  • 125 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 κιλό φύλλο
  • Αρωμα βανίλιας ή λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το σιρόπι
  • 2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα προσθέτουμε στην κρύα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 25x25 εκ,στρώνουμε 6-8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Αφήνουμε τα δύο πρώτα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε πάνω της τα εξέχοντα φύλλα. Στρώνουμε πάνω στην κρέμα 6-8 φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα ένα. Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια των φύλλων και χαράσσουμε ελαφρά, όπως θα το κόψουμε, προσέχοντας να μη βγει κρέμα. Το ψήνουμε μία ώρα σε 200 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου