Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Γεμιστά με κιμά






ΥΛΙΚΑ:
  5 μέτριες και ώριμες τομάτες, 5 μέτριες πιπερίες, 1/2 kg κιμά μοσχαρίσιο, 2 μεγάλα κρεμμύδια, ένα μάτσο μαϊντανό, λίγο δυόσμο ψιλοκομμένα, 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 6 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
 Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές και το περνάμε όλο από το multi. Τις τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μυρωδικά (κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, σκόρδο) μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός ανακατεύοντας τον συνέχεια. Προσθέτουμε το ρύζι, περισσότερο από τον μισό πιπεροντοματοπολτό, αλάτι και πιπέρι.  Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα. Ρίχνουμε γύρω στο ταψί τον υπόλοιπο πιπεροντοματοπολτό, αλατοπιπερώνουμε πάνω από τα καπάκια και τέλος ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας περίπου ελαιόλαδο πάνω από κάθε γεμιστό. Προαιρετικά, μπορούμε να έχουμε κόψει πατάτες να τις έχουμε αλατοπιπερώσει και να τις βάλουμε ολόγυρα στο ταψί προτού ρίξουμε τον πολτό. Ψήνουμε για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς, για φούρνο με αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου