Βράσιμο ζυμαρικών
|
Λαντουρίδια: Βράζονται φρέσκα σε ζωμό κρέατος σε σούπα. Μερικά τηγανίζονται και προστίθενται στο τέλος σα κρουτόν.
Μαντί: Φακελάκια ή βαρκούλες από πάστα ζυμαρικού, γεμισμένες με μείγμα από κιμά ή τυρί ή ψιλοκομμένο αχνισμένο κρεμμύδι. Τα μαντί συνήθως ψήνονται στο φούρνο και σερβίρονται αφού ζεματιστούν με ζωμό κρέατος.
Μάτσι: Χυλοπίτες χωρίς αυγά. Μαγειρεύονται όπως οι ταλιατέλες ή προσφέρονται βρασμένα με γάλα και ζάχαρη, μαζί με κανέλα και σουσάμι ή σερβιρισμένα με μια γλυκιά σάλτσα από ταχίνι.
Πασά μακαρούνες: Μεγάλα επίπεδα φύλλα ζύμης. Απλώνονται νωπά σε στρώσεις με κιμά ή τυρί και ψήνονται στο φούρνο.
Πέτουρα: Πλατιά ακανόνιστα φυλλαράκια στεγνωμένης ζύμης. Σερβίρονται με τηγανισμένο τυρί μπάτζο, αφού ζεματιστούν.
Ραβιόλες: Μικρά τετράγωνα ζυμαρικά γεμιστά με χαλούμι, αυγά και δυόσμο.
Σκορδομακαρούνες: Ζυμαρικά σαν πένες, σερβίρονται βραστά, ανακατεμένα με σιτάκα (είδος αλειφώδους λευκού τυριού) και περιχυμένα με σύβραση κρεμμυδιού.
Ταϊπάχ: Φαρδύ τετράγωνο ζυμαρικό, ζυμωμένο με αυγά και γάλα. Σερβίρεται με γιαούρτι και σκόρδο.
Χάχλες: Είδος τραχανά με υπόξινη γεύση και σχήμα μικρού ανεστραμμένου μπολ. Γεμίζονται με διάφορα λαχανικά ή μαγειρεύονται σούπα.
Χιλοφτά: Ζυμαρικά σαν λεπτές κοφτές ταλιατέλες, ζυμωμένες χωρίς αυγά. Καταναλώνονται φρέσκα ή ξηρά.
Εβραστόν: Λεπτοί γιουφκάδες στεγνωμένοι (ψημένοι) στον φούρνο. Περιχύνονται με ζεματιστό νερό και αφήνονται σκεπασμένοι με πετσέτα να μαλακώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου