Καθαρίζουμε ένα φιλέτο ελαφιού από τις ίνες.
Παρασκευάζουμε μαρινάδα με:
1 ποτήρι ερυθρό κρασί
2/4 της φλούδας πορτοκαλιού χωρίς το λευκό εσωτερικό μέρος
6 κόκκους μαύρο πιπέρι
3 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού φασκόμηλο
τοποθετούμε το φιλέτο, προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και μαρινάρουμε στο ψυγείο επί 8 ώρες.
Σως μύρτιλο
Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε:
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1.5 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο κοκκάρι (μικρό κρεμμύδι)
1/4κουταλιάς του γλυκού θυμάρι
μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με 1 ποτήρι κόκκινο κρασί και 1 ποτήρι κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και στη συνέχεια προσθέτουμε:
1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
1 κουταλιά σούπας μαρμελάδα μύρτιλο
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και αφήνουμε να μειωθούν τα υγρά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μισή κουταλιά σούπας φρέσκα μύρτιλα.
Πουρές κολοκύθας
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. πράσο
200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1/4κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
προσθέτουμε ανθό αλατιού και 2 φλιτζάνια ζωμό κότας και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά, προσέχοντας μήπως χρειάζεται να συμπληρωθεί επιπλέον ζωμός.
Όταν μαλακώσουν τα περνάμε από μπλέντερ και λεπτό σουρωτήρι και στη συνέχεια τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και τα δουλεύουμε με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος μέχρι να δέσει ο πουρές.
Ψήνουμε σε καλά θερμασμένο grillτο μαριναρισμένο φιλέτο του ελαφιού (κατά προτίμηση όχι πολύ) και το σερβίρουμε καλύπτοντάς το με τη σως μύρτιλου και τον πουρέ κολοκύθας στο πλάι. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το πιάτο με σοταρισμένα μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου