Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΣΙΠΟΛΑΤΑ



Υλικά (για 8 άτομα):
2 κιλά πατάτες, κατάλληλες για φούρνο και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο, χωρισμένο σε σκελίδες (με τη φλούδα τους)
2 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο (ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας σας)
αλάτι
πιπέρι
12 λουκάνικα χοιρινά τύπου τσιπολάτα (chipolatas)

Εκτέλεση:


Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°C.

Βάζετε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, αφήνετε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά και βράζετε για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ, βάλτε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τοποθετήστε το στο φούρνο για να κάψει.

Στραγγίξτε τις πατάτες στο σουρωτήρι και τινάξτε τες καλά ώστε να χτυπηθούν λίγο στα τοιχώματα και να ραγίσουν ελαφρά. Ρίξτε τις στο καυτό ταψί και ανακατέψτε τις καλά ώστε να καλυφθούν από το βούτυρο και το λάδι. Βάλτε στο φούρνο και ψήστε τις για 20 λεπτά.

Βγάζετε και προσθέτετε στο ταψί τις σκελίδες σκόρδου, αλατοπίπερο, το δενδρολίβανο και τα λουκάνικα, ανακατεύοντας ξανά όλα τα υλικά για να βουτυρωθούν.

Βάλτε ξανά στο φούρνο και ψήστε για 50 λεπτά ακόμα μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν και να είναι τραγανές απ' έξω και να ψηθούν καλά τα λουκάνικα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου