Μια συνταγή για πλούσια και χορταστική σαλάτα με χορταρικά και φασόλια μαυρομάτικα. Μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες νηστίσιμο γεύμα.
Υλικά:
Φασόλια μαυρομάτικα: 250 γρ.
Χοντροκομμένο μαρούλι: 1 μικρό
Ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμύδια: 3 μέτρια
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/3 κούπας
Ψιλοκομμένο άνηθο: 1/3 κούπας
Ελιές: 10 - 12 μαύρες
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Χυμό λεμονιού: από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Οδηγίες:
1. Βάζετε 3 - 4 λίτρα νερό σε κατσαρόλα να βράσει. Προσθέτετε τα μαυρομάτικα φασόλια, να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή να μην παραβράσουν, γιατί θα λιώσουν. Στραγγίζετε τα φασόλια, τα ξεπλένετε με μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
2. Πλένετε και κόβετε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Βάζετε τις πρασινάδες σε σαλατιέρα. Προσθέτετε από πάνω τα φασόλια και τα ανακατεύετε προσεκτικά.
3. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα. Προσθέτετε τις ελιές, αφήνετε λίγα λεπτά να τραβήξει και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου