Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σαλάτα Καταλίνα με Μπείκον και Σπανάκι (Catalina)


Υλικά:
6 φλιτζάνια φύλλα σπανακιού κομμένα στο χέρι
1 φλιτζάνι φρέσκα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε φέτες
4 φέτες μπέικον, ψημένο μέχρι να γίνει τραγανό, στραγγισμένο και ψιλοκομμένο
3 σφηκτά βρασμένα αυγά, ψιλοκομμένα
Σάλτσα Catalina:
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μικρό κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σελινόσπορους
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Προετοιμασία:

Πρώτα ετοιμάζουμε την σάλτσα Catalina: Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την σάλτσα Catalina σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Τοποθετήστε το dressing σε ένα μπολ με πώμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την χρήση του.
Για να ετοιμάσετε την σαλάτα τοποθετήστε όλα τα υλικά για την σαλάτα σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από την σάλτσα Καταλίνα που ετοιμάσατε και ανακατέψτε μέχρι να καλύψει καλά τα υλικά της σαλάτας (την υπόλοιπη σάλτσα μπορείτε να την κρατήσετε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες και να την ξαναχρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε).
Σερβίρετε σε ατομικά μπολ σαλάτας με φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου