Υλικα:
1 μελιτζάνα μετρίου μεγέθους (φλάσκες)1 ντομάτα μεγάλη φρέσκια
1/2 πιπεριά πράσινη
Λίγο μαϊντανό
Λίγο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο (εάν θέλετε προσθέτετε και 1 κρεμμύδι φρέσκο)
Αλάτι – πιπέρι
Λίγο ανθότυρο τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτελαση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες περίπου 1 εκ και τις βάζουμε σε νερό με αλάτι να γλυκάνουν ή να ξεπικρίσουν εάν είναι λίγο πικρές.
Τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε στην γκριλιέρα, ή στον αέρα του φούρνου μας πάνω σε λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς μέχρι να μαραθούν καλά.
Χτυπάμε στο μούλτι την ντομάτα με την φλούδα να λιώσει και την βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τέλος και το λάδι.
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στο πιάτο και περιχύνουμε την σάλτσα.
Τέλος τρίβουμε κι από πάνω λίγο ανθότυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου