Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Σπετσοφάι


Συνταγή για 3-4 άτομα


Υλικά:
1.5 φλιτζάνι πικάντικο λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε χοντρές ροδέλες

6 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένα

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη



Εκτελεση: Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το λουκάνικο, χωρίς λάδι. Όταν το λουκάνικο πάρει λίγο χρώμα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τις πιπεριές και το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα και τις τσιγαρίζουμε μέχρι να μαράνουν λίγο. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την ντομάτα και την ρίγανη. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αλάτι προσθέστε μόνο αν χρειάζεται (εξαρτάται από το λουκάνικο που θα χρησιμοποιήσετε).

Σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου