Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
20 γαρίδες, μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κέλυφος και έντερο
1/3 φλιτζανιού τεκίλα
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε κύβους
Το χυμό 1 λεμονιού
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτελεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνεται το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν το κρεμμύδι αρχίσει να γυαλίζει, προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 3 με 4 λεπτά και προσθέστε το αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε την τεκίλα και με ένα σπίρτο ανάψτε φωτιά στο αλκοόλ της. Θέλουμε να μείνει η γεύση της τεκίλας, όχι όμως και του αλκοόλ, για το λόγω αυτό φλαμπάρουμε το φαγητό. Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και τις ντομάτες και σοτάρετε για άλλα 3 έως 4 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5-6 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε ξανά στη φωτιά και ανακατέψτε κατά διαστήματα για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα λίγο.
Κατεβάστε από τη φωτιά προσθέστε το μαιντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε ενόσω ακόμα ζεστό με ρύζι και βραστά λαχανικά. Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου