Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση χωριάτικο)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο, σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Χοντρό αλάτι
Εκτελεση:
Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε λίγο να αναμιχθούν τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με καπάκι ή με πλαστική μεμβράνη. Το κρασί πρέπει να καλύπτει εντελώς το κρέας. Αν δεν το καλύπτει χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο μπολ.
Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο για 12-24 ώρες για να μαριναριστεί το κρέας.
Όταν περάσουν οι αναγκαίες ώρες, ετοιμάστε τα κάρβουνα έτσι ώστε να έχουν μέτρια θερμοκρασία. Αλείψτε το γκριλ με λίγο ελαιόλαδο πριν τοποθετήσετε τις μπριζόλες επάνω. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας συχνά και ρίχνοντας στο κρέας λίγο χοντρό αλάτι. Το κρέας επειδή είναι μαριναρισμένο δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψήσιμο για αυτό προσέξτε να είναι εξωτερικά ψημένο αλλά από μέσα να είναι ζουμερό. Όταν ψηθούν οι μπριζόλες γαρνίρετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε με λαχανικά ψημένα στην σχάρα και πίτα. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου