Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Πατάτες ψητές με σος

patates




Υλικά:
  • ½ κιλό πατάτες μικρές
  • ψιλοκομμένο άνηθο ή 2 τριμμένους κύβους άνηθου
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • ¼ μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:



Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που θέλουμε (πρόταση: χοντροκομμένες φέτες) και τις απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τα υλικά: μισό ποτηράκι ελαιόλαδο, , το μέλι, τη μουστάρδα, το τριμμένο κρεμμύδι, τον άνηθο και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις καλύπτουμε με το μείγμα που φτιάξαμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο (με κενά να παίρνει αέρα) να ψηθεί για μισή ώρα στους 250 βαθμούς. Μετά, χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για άλλη μισή ώρα (στα 20 λεπτά ελέγχουμε γιατί μπορεί να έχει ήδη ψηθεί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου