Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Γευστικότατη Ομελέτα με Μανιτάρια και Μπέικον


Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάλατο
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
5 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
2-3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνιού πράσινο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάλτε το μισό βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να λιώσει και να αφρίσει. Ρίξτε τα μανιτάρια και μπέικον στο τηγάνι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμύδια και αλατοπιπερώστε ελαφρώς. Αφαιρέστε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα σκουπίστε το τηγάνι και επαναφέρετε στην φωτιά. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε ελαφρώς. Κτυπήστε ελαφρώς τα αυγά και προσθέστε το γάλα. Όταν ζεσταθεί το τηγάνι αρκετά, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, και με κυκλικές κινήσεις φροντίζουμε έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει, ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, γέρνοντας το τηγάνι από τη μία πλευρά στην άλλη για να πάει παντού το αυγό. Όταν η ομελέτα ψηθεί στο κάτω μέρος της ρίχνουμε από πάνω τα υλικά που κρατήσαμε στην άκρη (μανιτάρια, μπέικον και κρεμμύδι).
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα διπλώστε το ομελέτα στη μέση και τοποθετήστε την σε μια πιατέλα. Κόψτε την σε ανάλογες μερίδες.
Σερβίρετε τις ομελέτες ενώσω ακόμα ζεστές, με πράσινη σαλάτα. Καλή Όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου