Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Γευστικότατη Ομελέτα Φούρνου


Υλικά:

10 φέτες άσπρο ψωμί, κομμένες σε κύβους
1/2kg τυρί τσένταρ, τριμμένο
1 φλιτζάνι ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
8 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι
Βούτυρο

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175oC. Χρησιμοποιώντας το βούτυρο αλείψτε ένα ταψί μεγέθους 23x36cm (9×13 ίντσες).
Τοποθετήστε το μισό ψωμί στο κάτω μέρος του ταψιού. Πασπαλίστε με το μισό ζαμπόν και μισό τυρί. Επαναλάβετε για ακόμα μία φορά με το υπόλοιπο ψωμί, τυρί, και ζαμπόν.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τα πράσινα κρεμμύδια. Περιχύστε με το μείγμα των αυγών τα υλικά στο ταψί.
Τοποθετήστε το ταψί με την ομελέτα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με χείλος και τοποθετήστε τα και τα δύο μαζί στο φούρνο. Ρίξτε νερό στο μεγαλύτερο ταψί και ψήστε για 60 λεπτά, ή μέχρι τα αυγά σταθούν και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα στο πάνω μέρος. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου