Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Αρωματισμένη Ομελέτα Φούρνου με Ζαμπόν και Τσένταρ

Υλικά:
12 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τριμμένο
2 κουταλιές ανάμικτα φρέσκα αρωματικά βότανα (πχ βασιλικό, ρίγανη και σχοινόπρασο), ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το γκρίλ του φούρνο.
Σπάστε όλα τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ και προσθέστε το πιπέρι και τα ανάμικτα βότανα. Κτυπήστε ελαφρά τα αυγά να αναμυχθούν με τα αρωματικά.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο). Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει εντελώς. Προσθέστε τα αυγά και πασπαλίστε από πάνω από τα αυγά με το ζαμπόν και το τυρί. Ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να σταθούν τα αυγά στα άκρα του τηγανιού. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο για άλλα 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας στο πάνω μέρος. Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο. Τοποθετήστε την ομελέτα σε ξύλο κοπής και κόψτε σε μερίδες.
Σερβίρετε την ομελέτα σας γαρνιρισμένη με φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Καλή Όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου