Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Λιγκουίνι με σαφράν


ΥΛΙΚΑ: 
 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι, 250 ml. κρέμα γάλακτος, 6-7 μανιτάρια, 10 φέτες μπέικον, 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη, 100 γραμ. παρμεζάνα, 1 κουτ. γλυκού σαφράν, αλάτι, πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
   Πλένουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Κόβουμε και το μπέικον σε φέτες και τρίβουμε την παρμεζάνα. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε αλάτι και το μισό σαφράν. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τα μακαρόνια. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Τα τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο σαφράν και αλατοπίπερο. Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην άλλη κατσαρόλα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ζεστά με παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου