Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Γύρος κοτόπουλο

Τέρμα οι παραγγελίες απ’ έξω

Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρές φέτες. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το ζωμό από τα κρεμμύδια και προαιρετικά όσοι θέλετε και τα τριμμένα κρεμμύδια. Ανακατέψτε καλά. Αναμίξτε όλα τα στεγνά μπαχαρικά σε ένα μπολ και τα ρίξτε όλα μαζί πάνω από το κοτόπουλο.

Τα σκεπάζετε στο ψυγείο για 4-8 ώρες και ανακατεύετε κάπου-κάπου. Ψήνετε στο γκριλ σε πολύ δυνατή θερμοκρασία για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδοκοκκινίσει παντού. Σερβίρεται σε πίτες με τζατζίκι και ντομάτα.

Υλικά
• 1 κιλό κοτόπουλο κρέας καθαρό (στήθος και πόδια)
• 6-8 σκελίδες σκόρδο
• λίγη πάπρικα (για χρώμα)
• το ζουμί από 1-2 κρεμμύδια τριμμένα (απαραίτητο)
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
• ρίγανη
• λίγο δυόσμο ξερ
• λίγη κανέλα
• λίγο μοσχοκάρυδο
• μπαχάρι τριμμένο
• σουμάκι (προαιρετικό)
• ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου