Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Πέρκα ψητή με άγρια χόρτα

http://xn--kxadlcse5csl.com/wp-content/themes/Sitemile_ClassifiedTheme/uploads/581523194%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BA%CE%B1%20%CF%88%CE%B7%CF%84%CE%B7%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%B1%20%CF%87%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1.jpg


Υλικά
  • 800 γρ πέρκα φιλέτο κομμένο στα 4
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο μπολ χόρτα της αρεσκείας σας (προτιμήστε άγρια)
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από ένα λεμόνι ή λάιμ
  • αλάτι, λευκό πιπέρι τριμμένο, κόκκοι από διάφορα χρώματα πιπέρια

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώστε καλά τα φιλέτα της πέρκας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που θα έχετε αλείψει με μια χαρτοπετσέτα με ελαιόλαδο και θα έχετε αφήσει να κάψει καλά τοποθετήστε τα φιλέτα της πέρκας. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά και κλείστε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε για περίπου 10 λεπτά και γυρίστε τα φιλέτα από την άλλη. Αφήστε για ακόμη 15 λεπτά περίπου.
  2. Πλύνετε καλά τα χόρτα (μυρώνια, σταμναγκάθι κτλ), στραγγίστε τα, κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια (θα ήταν ακόμα καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε μαχαίρι και να τα κόψετε με τα χέρια-θα κρατήσετε έτσι ακόμα περισσότερες βιταμίνες!) και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Ραντίστε τα χόρτα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο. Ανακατέψτε καλά αλλά με απαλές κινήσεις ώστε να μην «τραυματίσετε» τα φύλλα τους.
  4. Για να σερβίρετε, απλώστε τα χόρτα σε μια πιατέλα και τοποθετήστε τα φιλέτα πέρκας ζεστά από πάνω. Τελειώστε ρίχνοντας μερικούς κόκκους από πιπέρια διάφορων χρωμάτων.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου