Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Φετουτσίνι με Ντομάτα

 
 
ΥΛΙΚΑ:
  • 1,5 kg ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 κ/σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κ/σ. ντοματοπολτό
  • 1 κ/γλ. ζάχαρη
  • 1 κ/σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κ/σ. μαϊντανος ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. φετουτσίνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  Χαράξτε ένα σταυρό στη βάση κάθε ντομάτας. Καλύψτε τις με βραστό νερό για 2 λεπτά. Στραγγιστε τις και τις να κρυώσουν. Ξεφλουδίστε ξεκινώντας από το σταυρό. Κόψτε τις στη μέση οριζοντίως και αφαιρέστε το σπόρο. Ψιλοκόψτε τις. Ζεστάνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά περίπου 5 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και να ροδίσει. Προσθέστε το σκόρδο και τσιγαρίστε 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα και το καρότο και βράστε 10 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέστε τον ντοματοπολτό και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να κρυώσει λίγο η σάλτσα και χτυπήστε την λίγο σε μπλέντερ. Ανακατέψτε μέσα τα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε. Όσο βράζει η σάλτσα , ρίξτε τα φετουτσίνι σε βραστό νερό και βράστε τα ώσπου να μαλακώσουν.  Στραγγίστε και βάλτε τα στην κατσαρόλα. Περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου