Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Black Forest



ΥΛΙΚΑ:
  • 250 γρ. βούτυρο, σε  κομμάτια
  • 1 κ/σ. στιγμιαίος καφές
  • 1  1/2 φλ. καυτό νερό
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1  1/2 φλ. αλεύρι self raising
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1/4 γλ. κακάο σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 2 κ/γλ.  εσάνς βανίλιας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ.  κιρς (λικέρ κερασιού)
  • 2 κονσέρβες των 425 γρ. κεράσια στραγγισμένα και κομμένα στη μέση
  • φρέσκα κεράσια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό σκεύος 22 εκ. και καλύψτε τη βάση του λαδόκολλα. Βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε τον καφέ., το καυτό νερό, τη σοκολάτα και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά , χωρίς να βράσει , μέχρι να γίνει λείο. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ώσπου να γίνει χλιαρό. Χτυπήστε το σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ και σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι και το κακάο. Ρίξτε τα αυγά , χτυπώντας ένα ένα τη φορά και μετά τη βανίλια. Βάλτε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο , σε χαμηλή θερμοκρασία, περίπου για 1 ώρα και 45 λεπτά. Αφήστε το κέικ στο ταψί περίπου 5 λεπτά και έπειτα βγάλτε το για να κρυώσει.
Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να δέσει. Κόψτε λίγο από την κορυφή του κέικ για να γίνει επίπεδο και χωρίστε το σε τρία ισοπαχή κομμάτια. Τοποθετήστε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και περιχύστε από πάνω το 1/3 του κιρς, απλώστε το 1/3 της κρέμας και τα μισά κεράσια. Τοποθετήστε από πάνω το δεύτερο κομμάτι του κέικ και επαναλάβετε τη διαδικασία. Κάντε το ίδιο και με το τρίτο κομμάτι. Διακοσμήστε το γλυκό με φρέσκα κεράσια και καρουλάκια σοκολάτας, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου