Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

σαλάτα με σπαράγγια και κορδέλες ομελέτας

Προετοιμασία: 10-15 λεπτά και 20 περίπου το μαγείρεμα. Αν χρησιμοποιήσετε ένα μεγαλούτσικο και κυρίως βαθύ τηγάνι απ’ την αρχή, δεν θα χρειαστεί να λερώσετε άλλο σκεύος. Λάιτ, εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γραμ. σπαράγγια
250 γραμ. κομμένα σε μπαστουνάκια (juliennes)
100 γραμ. κουκιά φρέσκα
3 αβγά
1 κρεμυδάκι δρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. γκράνα (Grana Padano) φρεσκοτριμμένη
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλωναράκι θυμάρι ολόκληρο
1 κλωναράκι μαντζουράνα ολόκληρο
1 κ.γ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φλούδες γκράνα για το γαρνίρισμα


 Ετοιμάζετε την ομελέτα:
Κτυπάτε τα αβγά και τους προσθέτετε το κρεμμυδάκι. Ζεσταίνετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το βούτυρο και τα ρίχνετε. Τα ψήνετε 4-5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, σκεπάζοντας μετά τα 2 λεπτά, ώστε και οι δυο πλευρές της ομελέτας να μην είναι υγρές. Μεταφέρετε την ομελέτα σε δίσκο κοπής και κτην κόβετε σε λωρίδες max. 1 εκατ. πλάτος και 6-7  εκατ.μήκος. Αδειάζετε σε μπολ.
Ετοιμάζετε τα σπαράγγια:
Aφαιρείτε το σκληρότερο μέρος στη βάση, στο σημείο που σπάνε. Αν είναι μεγάλα, κόβετε τις βάσεις στα 4 και τις μύτες στα 2, πάντα κατά μήκος. Αν είναι μικρά (σχεδόν ημιάγρια) αφήνετε ολόκληρες τις μύτες και κόβετε τις βάσεις στα 2. Το μήκος των κομμένων πρέπει να είναι γύρω στα 5 εκατ.
 Κάνετε τα λαχανικά:
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε την 1 κ.σ. λάδι (μέτρια φωτιά) και ρίχνετε τα καρότα. Σοτάρετε ένα λεπτό, προσθέτετε 2 κ.σ. νερό και μια πρέζα αλάτι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Αποσύρετε και αδειάζετε σε μπολ.
Ζεσταίνετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το θυμάρι και την μαντζουράνα. Προσθέτετε τα σπαράγγια, σοτάρετε για 1 λεπτό (μέτρια φωτιά), σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά αν είναι μικρά και λίγο περισσότερο (8-10 λεπτά) για τα μεγαλύτερα, μέχρι να τρώγονται αλλά να είναι τραγανά. Ρίχνετε τα φρέκα κουκιά και μαγειρεύετε 1-2 λεπτά. Προσθέτετε την γκράνα και τα καρότα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε στο τέλος τις κορδέλες της ομελέτας και τον μαϊνατνό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για μισό με 1 λεπτό και αποσύρετε.
Σερβίρισμα:
  Mεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε πιάτα και γαρνίρετε με μερικές έξτρα φλούδες γκράνα και μια γραμμή ελαιόλαδου.

1 σχόλιο:

  1. Τι ακριβώς επιτρέπουμε να αναδημοσιεύεται

    Ο τίτλος αυτούσιος και μια φωτογραφία, και τα δύο με απευθείας λινκ στο μπλογκ. Επιπλέον, μια ή δυο (αν τύχει να είναι μικρές) παραγράφους του κειμένου και να ακολουθεί ξεκάθαρο λινκ στο μπλογκ για να διαβάσει ο αναγνώστης το υπόλοιπο. Οτιδήποτε πέραν αυτών θα πρέπει να έχει προηγουμένως συμφωνηθεί μεταξύ μας. Οπότε σοφό είναι να μας στείλετε e-mail εγκαίρως. Δεν επιτρέπεται το framing.

    www.pandespani.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή