Υλικά:
3 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρές φέτες
1 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Αρκετό νερό για ένα απαλό χυλό
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Για την Γλυκόξινη Σάλτσα:
1/3 φλιτζανιού λευκό ξίδι ή ξύδι ρυζιού
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ διαλυμένα με 4 κουταλάκια του γλυκού νερού
Προετοιμασία:
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι της σούπας φυτικό λάδι. Σταδιακά προσθέστε λίγο-λίγο νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός χυλός. Τοποθετήστε το χυλό στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν από τη χρήση.
Χωρίστε τα κρεμμύδια σε ροδέλες χωρίς να τα σπάσετε. Βυθίστε τις ροδέλες στον χυλό και τηγανίστε σε βαθύ τηγάνι με αρκετό σπορέλαιο το οποίο αφήσατε από προηγουμένως να κάψει. Γυρίστε μία φορά και αφαιρέστε όταν ροδίσουν (1-2 λεπτά σε κάθε πλευρά).
Για την γλυκόξινη σάλτσα: Ανακατεύουμε το ξίδι, τη καστανή ζάχαρη, κέτσαπ, σάλτσα σόγιας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα. Αναμειγνύουμε το κορνφλάουρ με το νερό και προσθέστε τα μέσα στην κατσαρόλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να μέχρι να κρυώσει η σάλτσα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρετε τα onion rings κατευθείαν από το τηγάνι συνοδεύοντας τα με την γλυκόξινη σάλτσα και μια παγωμένη μπύρα. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου