Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Τηγανιτά Μανιτάρια με Μπύρα και Κάρυ


Υλικά:
600γρ άσπρα μανιτάρια (επιλέξτε μικρά και ισομεγέθη)
1.5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1.5 φλιτζάνια μπίρα
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σκόνη
3 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
Σπορέλαιο για τηγάνισμα


Προετοιμασία:
Προθερμάνετε αρκετά σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και ανακατέψτε καλά για να αναμειχθούν καλά όλα μαζί. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλός χυλός (μπορεί να μην χρειαστεί όλη η ποσότητα από το αλεύρι).
Αφήστε το χυλό να σταθεί για 3-4 λεπτά πριν τον χρησιμοποιήσετε.
Βουτήξτε τα μανιτάρια στον χυλό και μετά περάστε τα κατευθείαν από την φρυγανιά για να καλυφθούν καλά.
Τηγανίζουμε τα μανιτάρια στο προθερμασμένο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε αμέσως από το τηγάνι και συνοδεύστε με ξινή κρέμα (sour cream). Καλή Όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου