Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σαλάτα Κολσλοου (Coleslaw)

http://xs-recipes.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/01/coleslaw.jpg


Υλικά:
7 φλιτζάνια λεπτοτριμμένο λάχανο (άσπρο)
1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Ντρέσσινγκ:
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, σκόνη
1/4 φλιτζανιού γάλα
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα, επιλέξτε καλής ποιότητας
1/4 φλιτζανιού βουτυρόγαλα
1 1/2 κουταλιές της σούπας ξίδι, λευκό
2 1/2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού



Προετοιμασία:

Τοποθετήστε το τριμμένο λάχανο και καρότα σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι.
Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα ακόλουθα υλικά: ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, γάλα, μαγιονέζα, το βουτυρόγαλα, ξύδι και το λεμόνι. Δουλέψτε για λύγο να υλικά στον επεξεργαστή μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Βάλτε τη σάλτσα στη σαλατιέρα και ανακατέψτε καλά τα λαχανικά μέχρι να καλυφθούν από το ντρέσινγκ.
Καλύψτε τη σαλατιέρα με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή κατά την διάρκεια της νύκτας.
Σερβίρετε τη σαλάτα αυτή παγωμένη μαζί με το αγαπημένο σας χάμπουργκερ.
Καλή Όρεξη!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου