Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ελληνική Σαλάτα με Κριθαράκι


Υλικά:
Για το ντρέσσινγκ
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
1/4 φλιτζανιού ξίδι
Για τη σαλάτα
1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι αγγουράκι ψιλοκομμένο
1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 πράσινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
5-10 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια και μοιρασμένες


Προετοιμασία:

Για το ντρέσσινγκ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Σε περίπτωση που δεν έχετε μπλέντερ, κτυπήστε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν μαζί.
Για τη σαλάτα θα πρέπει πρώτα να ετοιμάσετε το κριθαράκι. Σε μία κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και αφήστε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το λάδι. Προσθέστε λίγο αλάτι για γεύση και το νερό. Αφήστε να έρθει σε βρασμό και σκεπάστε την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε περιστασιακά και αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό αλλά όχι όλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κλείνουμε την κατσαρόλα για να απορροφήσει όλα το νερό. Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να γίνει σπυρωτό.
Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα μας βάζουμε σε μεγάλη σαλατιέρα το κριθαράκι, τα ντοματίνια, το αγγουράκι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη φέτα και τις ελιές. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί και περιχύνουμε με το ντρέσσινγκ. Ανακατεύουμε ξανά, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Σερβίρετε την σαλάτα σας κρύα με λευκό ξηρό κρασί.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου