Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Μποξαδάκι του Αϊ-Γιωργιού

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
  • 5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 μεσαία κρεμμύδια τριμμένα
  • 5 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες (1½ κιλό)
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 ποτήρι κρασιού γλυκό κρασί
  • νερό
  • 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • πάπρικα
  • ροζ & πράσινους κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτελεση:


Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να βγάλουν τα υγρά τους, τις ξεπλένουμε και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Ρίχνουμε λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας, νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 30΄. Όταν το κρέας τραβήξει όλο το νερό, προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, την πάπρικα, αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν τα υλικά για περίπου 1½ ώρα. Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε χλιαρή θερμοκρασία. Παίρνουμε μία φέτα μελιτζάνας, τοποθετούμε ένα κομμάτι κρέας στη μέση της, κλείνουμε από πάνω με άλλη μία φέτα μελιτζάνας και τις καρφιτσώνουμε με οδοντογλυφίδες στις άκρες. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι μερίδες του κρέατος. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες με το κρέας σε κατσαρόλα ή γάστρα, ρίχνουμε ανάμεσά τους και από πάνω (μέχρι περίπου τη μέση) τη σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρέψαμε το κρέας, προσθέτουμε από πάνω τους κόκκους πράσινο και ροζ πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 20΄. Η σάλτσα πρέπει να είναι δεμένη και μυρωδάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου