Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Μπλατσαριά

 

Υλικά

  • 1½ κιλό διάφορα χόρτα
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • ½ κιλό τυρί φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • Για τη ζύμη
  • 3 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 1 γιαούρτι
  • 1-2 αυγά
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • λίγο νερό, αν χρειαστεί 

Εκτελεση:
Έχουμε καθαρίσει και πλύνει τα χόρτα. Τα βάζουμε σε λεκάνη, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το τυρί και ανακατεύουμε. Σε άλλη λεκάνη βάζουμε 1 ποτήρι γάλα, νερό και 1-2 αυγά. Κάνουμε ελαφρύ χυλό. Αδειάζουμε σε ταψί το μισό από το χυλό. Απλώνουμε τα χόρτα πάνω στο χυλό και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο. Περιχύνουμε λίγο λάδι. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 με 220oC. Σερβίρεται ως σαλάτα και συνοδεύει κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου