Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Η απόλυτη συνταγη για μακαρόνια με κιμά.



Υλικά:
Μακαρόνια (Κατά προτίμηση νούμερο 10)
Μία κουταλιά της σούπας βιτάμ
Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Ένα κουτί αποφλοιωμένες τομάτες ή ένα κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Ένα φυλλαράκι δαφνόφυλλο
Μία πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
Μία πρέζα μαυροπίπερο
Μισή κούπα κρασί κόκκινο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Μισή κούπα νερό
Μισή κόκκινη, μισή πράσινη και μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένες (Προαιρετικά)
Δύο στήμονες σαφράν(Προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφού καεί λίγο, ρίχνουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρυά, μέχρι να ροδίσει. Στη
συνέχεια ρίχνω τις τομάτες μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφού
πάρουν μία βράση, ρίχνω τον κιμά και τον σοτάρω καλά. Στη συνέχεια
σβήνω με το κρασί και ρίχνω τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τον μαϊντανό,
το γαρύφαλλο, το αλάτι, το μαυροπίπερο, το δαφνόφυλλο και τους
στήμονες. Περιμένω να απορροφηθεί το νερό και είναι έτοιμος ο κιμάς
μου.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό μαζί με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας αλάτι. Ρίχνουμε τα μακαρονια και τα αφήνουμε να βράσουν για εφτά λεπτάκια, για να γίνουν al dente. Αν θέλουμε να γίνουν πιο μαλακά, βράζουμε επιπλέον για τρία λεπτά. Αφού τα μακαρονια βράσουν, τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε με μία κουταλιά της σούπας βιτάμ ή μία κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με τον κιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου