Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κατσικάκι με άγρια χόρτα

 


Υλικα
  • 1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ κιλό άγρια χόρτα (γαλατσίδες, χριστάγκαθα, ζοχούς, καυκαλήθρες, πικρά και γλυκά χόρτα)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2½ φλ. τσαγιού νερό ζεστό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. αλάτι και
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μάραθο
  • 5 ίνες από άγριο κρόκο (το φθινόπωρο στα χωράφια της περιοχής του Πλωμαρίου φυτρώνει μόνο του κι έχει έντονο άρωμα)
  • 2 λεμόνια
Εκτεσεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά. Ζεματάμε τα χόρτα σε βραστό νερό για 5΄. Ρίχνουμε στο κρέας τα χόρτα, καλύπτουμε με το νερό και βράζουμε για 45΄. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, τον άνηθο και τον μάραθο. Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τ’ αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο ζουμί από το φαγητό. Το περιχύνουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι, ανακινώντας κάπου κάπου ώσπου να δέσει το αυγολέμονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου