Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Λαβράκι Τεριγιάκι


Υλικά:
4 φιλέτα από λαβράκι (χωρίς κόκαλα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού σάλτσα τεριγιάκι
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία:
Το ψάρι δεν χρειάζεται περισσότερο από συνολικά 6-7 λεπτά για να ψηθεί για αυτό όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι (ή γουόκ) και αφήστε να ζεσταθεί σε ψηλή θερμοκρασία. Τοποθετήστε τα ψάρια στο τηγάνι (εάν δεν είναι αρκετά μεγάλο το τηγάνι για να χωρέσουν όλα τα φιλέτα ταυτόχρονα επαναλάβετε την διαδικασία). Προσθέστε το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι και γυρίστε τα φιλέτα. Αφήστε για 1-2 λεπτά και γυρίστε τα ψάρια ξανά. Περιχύστε τα φιλέτα με τη σάλτσα τεριγιάκι και ψήστε για ακόμα 2 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τα ψάρια ενόσω ακόμα ζεστά με ρύζι. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου