Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σκανδιναβική Ψαρόσουπα

Υλικά:
1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε χοντρούς κύβους
6 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
300γρ φιλέτο ψαριού (δικής σας επιλογή σας)
8-10 μέτριες γαρίδες, χωρίς κέλυφος και καθαρισμένες
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάλτε το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και τη πατάτα και σιγοβράστε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το φιλέτο ψαριού σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέστε το φιλέτο ψαριού, τις γαρίδες, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε απαλά. Αφήστε την σούπα να σιγοβράσει για άλλα 6-8 λεπτά. Προσθέστε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Αφήστε να βράσει για άλλα 4-5 λεπτά ακόμα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέστε το ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατέψτε καλά.
Σερβίρετε τη σούπα αρκετά ζεστή με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου