Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Λουκάνικα ψημένα με οινόπνευμα.



loukanika psimena-386.jpg

Υλικά για 4 άτομα
4 λουκάνικα χωριάτικα
λίγο οινόπνευμα φωτιστικό
2 λεμόνια
Εκτέλεση

Χαράζετε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα και τα τοποθετείτε μέσα σε ένα τηγάνι ή πυρίμαχο σκεύος.
Τα βρέχετε με λίγο οινόπνευμα και τοποθετείτε το τηγάνι σε ασφαλές μέρος χωρίς ρεύμα αέρος.
Με ένα σπίρτο, ανάβετε το οινόπνευμα και αφήνετε το λουκάνικο να ψηθεί με τη φωτιά του. Φροντίζετε να το γυρίζετε προ¬σεκτικά με ένα πιρούνι.
Κάποια στιγμή, η φωτιά θα σβήσει από μόνη της, και αυτό σημαίνει πως το λουκάνικο σας έχει ψηθεί.
Περιχύνετε τα λουκάνικα με τον χυμό των φρεσκοστυμμένων λεμονιών και τα σερβίρετε αμέσως, μαζί με μουστάρδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου