Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

Κοτόσουπα με Λεπτό Μακαρόνι



Συνταγή για 4-6 άτομα


Υλικά:

500γρ κοτόπουλο (διάφορα μέρη)
500γρ μακαρόνια φιδέ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι καρότα, σε κύβους
1 φλιτζάνι κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
 
Εκτελεση:Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό. Αφήστε να κοχλάσει το νερό και σιγοβράστε για 40 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζωμό στην κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι κόψτε το κρέας κοτόπουλου σε κύβους και αφαιρέστε τυχόν πέτσα και κόκαλα.
Επαναφέρετε πίσω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Προσθέστε το φιδέ, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε νερό για να σκεπάσει όλα τα υλικά.
Φέρτε τη σούπα σε βρασμό και αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό κατά το μαγείρεμα.
Σερβίρετε τη σούπα ζεστή και ...
 
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου