Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Γκιούλμπασι

pa180037_400
 

Υλικά για 6 άτομα:
  • 1/2 κιλό μοσχάρι (από ποντίκι ή χτένι)
  • 1/2 κιλό χοιρινό (σπάλα)
  • 1/2 κιλό αρνί (μπούτι)
  • 1/2 κιλό γραβιέρα πικάντικη
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι (μπόλικο)
  • 3-4 λαδόκολλες
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρέατα σε μερίδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές ροδέλες. Τα ρίχνουμε όλα σε μια λεκανίτσα. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το βούτυρο. Απλώνουμε την πρώτη λαδόκολλα πάνω στον πάγκο και ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από την γραβίερα) μέσα.

Διπλώνουμε τη λαδόκολλα σε φάκελο (πρώτα την δεξιά μεριά, ύστερα στην αριστερή, μετά την πάνω και τέλος την κάτω). Ανοίγουμε μια δεύτερη λαδόκολλα και βάζουμε το πακέτο με το άνοιγμα προς τα κάτω. Διπλώνουμε πάλι με τις ίδιες κινήσεις
Τέλος συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν οι λαδόκολλες. Προσοχή!! στην τελευταία φροντίζουμε το άνοιγμα να μείνει προς τα πάνω (για να μη φύγουν τα ζουμιά).
Το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα και ψήνουμε ανάλογα με το κρέας που έχουμε συν 1 ώρα παραπάνω. Στην προκειμένη περίπτωση 2,5 ώρες. Μόλις περάσει ο προκαθορισμένος χρόνος σκίζουμε από πάνω τις λαδόκολλες και ρίχνουμε την γραβιέρα κομμένη σε χοντρά κομμάτια.
Το ξαναβάζουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο να λιώσει το τυράκι. Το τοποθετούμε στο κέντρο του τραπεζιού και γύρω του διάφορες σαλάτες.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!! 

Ένα πολύ εύκολο φαγητό που μπορεί να ταίσει πολύ κόσμο. Αυξομειώνοντας τα υλικά μπορούν να φάνε από 4 έως xxx άτομα. Η συνταγή είναι του Ηλία Μαμαλάκη. Μου την έδωσε όταν τον πήρα ένα βράδυ πανικόβλητη γιατί θα μου ερχόντουσαν κόσμος από το νησί (για το γάμο του αδελφού μου) και έπρεπε να βρω κάτι που να γίνεται γρήγορα (να μη φάω και την μέρα μου στην κουζίνα. Ήθελα να τους δω κιόλας) και να φάμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου