Συνταγή για 4 άτομα
Υλικά:
4 φιλέτα αρνίσια (μπούτι), χοντροκομμένα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου, κομμένα με το χέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Υλικά για την Βινεγκρέτ:
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
3 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Μια χούφτα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτελεση:
Τοποθετήστε τα φιλέτα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, μαύρο πιπέρι, φρέσκο δυόσμο και το αλάτι. Ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι το κρέας να καλυφθεί από όλα τα υλικά. Καλύψτε με μεμβράνη το μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Για την προετοιμασία της βινεγκρέτ προσθέστε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Καλύψτε και τοποθετήστε στο ψυγείο για λίγο.
Πάρτε τις μπριζόλες από το ψυγείο και αφαιρέστε όσο περισσότερο σκόρδο και δυόσμο μπορείτε από το κρέας.
Προθερμάνετε το γκριλ (κάρβουνα/ηλεκτρικό) σε ψηλή θερμοκρασία. Ψήστε το κρέας στη σχάρα μέχρι να ψηθεί καλά εξωτερικά και από τις δύο πλευρές αλλά να είναι μαλακό εσωτερικά.
Αφαιρέστε το κρέας από τη σχάρα και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη πιατέλα. Αμέσως περιχύστε τα φιλέτα με αρκετή βινεγκρέτ. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και αφήστε να σταθούν για 8-10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα και ζεστή πίτα.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου