κάτι δροσερό για αρχή |
Υλικά
(για 6 άτομα)
1 αντίβ
3 ματσάκια ρόκα
15 τοματίνια
125 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
Υλικά για τη vinegrette:
30 ml βαλσαμικό ξίδι
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. Μουστάρδα
Εκτέλεση
01. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
02. Κόβετε τη ρόκα με το χέρι σε κομμάτια 6-7 εκατοστών και τα τοματίνια στη μέση.
03. Βάζετε στη σαλατιέρα τα φύλλα του αντίβ, τη ρόκα και τα τοματίνια.
04. Προσθέτετε τις φέτες παρμεζάνας.
05. Eτοιμάζετε τη vinegrette, χτυπώντας με σύρμα το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα μέσα σε ένα μπολ.
06. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρετε.
(για 6 άτομα)
1 αντίβ
3 ματσάκια ρόκα
15 τοματίνια
125 γρ. παρμεζάνα, κομμένη σε λεπτές φέτες
Υλικά για τη vinegrette:
30 ml βαλσαμικό ξίδι
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. Μουστάρδα
Εκτέλεση
01. Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά και τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι.
02. Κόβετε τη ρόκα με το χέρι σε κομμάτια 6-7 εκατοστών και τα τοματίνια στη μέση.
03. Βάζετε στη σαλατιέρα τα φύλλα του αντίβ, τη ρόκα και τα τοματίνια.
04. Προσθέτετε τις φέτες παρμεζάνας.
05. Eτοιμάζετε τη vinegrette, χτυπώντας με σύρμα το βαλσαμικό ξίδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα μέσα σε ένα μπολ.
06. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου