Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πατατοσαλάτα µε αυγά

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα αυγά που σας περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι φτιάχνοντας αυτή την πεντανόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα. Σερβίρεται χλιαρή αλλά και κρύα. 

Υλικά:

  • 4 βραστά αυγά
  • 6 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • ½ φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τ’ αυγά και τα κόβουμε στα 4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες χλιαρές και τις κόβουμε στα 8 (σαν μπουκιές).

2. Τα βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και τ’ ανακατεύουμε με πιρούνι.

3. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου