Υλικά:
500γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο στην σχάρα, κομμένο σε λωρίδες3 φλιτζάνια πράσινο μαρούλι χοντροκομμένο
2 φλιτζάνια κόκκινο μαρούλι, χοντροκομμένο
2 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζάνι πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Βινεκρέτ:
Χυμός από 1 πορτοκάλι2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Προετοιμασία:
Πρώτα ετοιμάζουμε την βινεκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά της βινεκρέτ σε ένα μπλέντερ και κτυπούμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Την σάλτσα αυτή μπορείτε να την διατηρήσετε αεροστεγώς στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Για την σαλάτα: Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε μία μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ την σαλάτα και περιχύνουμε με την βινεκρέτ.
Σερβίρετε την σαλάτα αυτή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου