Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Αρνί με κριθαράκι γιουβέτσι


Υλικά (4-6 άτομα)
1 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας (σπάλα ξεκοκαλισμένη),
2 κρεμύδια σε φετάκια,
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 1 κουταλάκι ξηρή,
2 ξυλαράκια κανέλα,
2 φύλλα δάφνης,
1/2 κουταλάκι σπόρους πιπεριού,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κονσέρβα (400 γρ. περίπου) ψιλοκομμένες ντομάτες Pomilori,
2 φλ. ζωμό βοδινού ή λαχανικών (φτιαγμένο με ζεστό νερό και ένα κύβο ζώμου),
400 γρ. κριθαράκι (4/5 του πακέτου),
200 γρ. (1 κομμάτι) φέτα τριμένη με πιρούνι.
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και κόβετε το κρέας σε κύβους 4 περίπου εκατοστών. Τους απλώνετε σε ένα γιουβέτσι (πήλινο ή άλλο πυρίμαχο σκέυος με καπάκι) και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, την κανέλα, το πιπέρι, τη δάφνη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Βάζετε το γιουβέτσι ξεσκέπαστο στο φούρνο και ψήνετε το αρνάκι 45 λεπτά, γυρίζοντας το μια φορά στο μέσο του ψησίματος.
Ρίχνετε μέσα στο γιουβέτσι τις ντομάτες και το ζωμό, το σκεπάζετε στεγανά και το επιστρέφετε στο φούρνο για 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνί.
Αφαιρέστε την κανέλα και τη δάφνη και ανακατεύετε μέσα το κριθαράκι. Ξανακλείνετε το γιουβέτσι και το επιστρέφετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντας το στη μέση του ψησίματος. Το κριθαράκι πρέπει να μαλακώσει καλά και η σάλτσα να δέσει.
Σκορπάτε στην επιφάνειατου τη φέτα και επιστρέφετε στο φούρνο για 5-7 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η φέτα και το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου