Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σπαγγέτι µε χταπόδι


Υπέροχη μακαρονάδα για ένα τραπέζι με φίλους, αλλά και για οικογενειακό σαρακοστιανό γεύμα.

  Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια κον κασέ
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 500 γραμμ. σπαγγέτι

1. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα.
2. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μπουκιές το χταπόδι. Το προσθέτουμε στο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 3΄-4΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε γύρω στα 35΄-40΄, έως ότου να μαλακώσει το χταπόδι και να χυλώσει η σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, δύο λεπτά λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
3. Με μια τσιμπίδα και ενώ τα μακαρόνια στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε για 2΄ και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου