Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κανελόνια με Σπανάκι και Λευκή Σάλτσα Τυριών



Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:


12 Κανελόνια

1 μεγάλο μάτσο σπανάκι, κομμένο στο χέρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3/4 φλιτζανιού τυρί ρικόττα, λιωμένο

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο, σκόνη

1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη

1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη



Εκταλεση:
Πρώτα ετοιμάζουμε τα κανελόνια. Τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μισοψηθούν (ούτε καν αλτέντε), αφαιρούμε και τοποθετούμε κάτω από κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος. Αφήνουμε στη άκρη και ετοιμάζουμε την γέμιση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι να μειωθεί στο μισό περίπου σε όγκο.

Προσθέτουμε το ρικοττα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα αραδιάζουμε πλάι-πλάι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Όταν τελειώσετε με το γέμισμα περιχύστε από πάνω τα κανελόνια με την φρέσκα κρέμα πασπαλίστε με τη τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά περίπου μέχρις ότου λιώσει το τυρί και δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα.

Σερβίρετε ζεστά και... Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου