Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ντοματόσουπα



Υλικά:

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή πατάτα, ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1g ντομάτας, κατά προτίμηση πολύ ώριμες, περασμένες στον τρίφτη

1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

1 κύβο ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Προετοιμασία:


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρώς την πατάτα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα, τσιγαρίζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει για 5-7 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρέμα γάλακτος. Αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό, προσθέτουμε λίγο νερό.

Αφήστε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς και, ρίξτε την σε ένα μπλέντερ ή ένα επεξεργαστή τροφίμων. Δουλέψτε την μέχρι να γίνει βελουτέ. Σε περίπτωση που δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να περάσετε την σούπα από σουρωτήρια σπρώχνοντας την προς τα κάτω με ένα μία ξύλινη κουτάλα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στη σούπα και ανακατέψτε. Φέρτε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και αφήστε να κοχλάσει για λίγο.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ με φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου