Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

  • 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό λάχανο κόκκινο
  • 1 ξινόμηλο τριμμένο, με τη φλούδα
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 4 κ.σ. σταφίδα μαύρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Για τη γέμιση
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα 
  • 1 κ.γλ. μέλι


Εκτέλεση:

1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα δύο είδη λάχανου ψιλοκομμένα, το ξινόμηλο τριμμένο, τα σποράκια του ροδιού, τα κουκουνάρια, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες και τη σταφίδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
2. Χτυπάμε σε μπλέντερ τα υλικά για τη σος και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα.
3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, αφού έχουμε αλατίσει προσεκτικά (η λιαστή ντομάτα είναι τσιμπημένη στο αλάτι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου