Υλικά:
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 σαλάτες γαλλικές ή μαρούλι
- 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα σπαράγγια
- 6 φέτες προσούτο
- 1 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας
- Για το ντρέσινγκ
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. τσαγιού χυμός λεμόνι
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1½ κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αραδιάζουμε τις φέτες προσούτο σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 200οC στον αέρα για 10΄ να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα. Τα υπόλοιπα τα ζεματάμε για 2΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα χοντροκόβουμε με τα χέρια και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια. Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα χτυπάμε να γίνουν σάλτσα 1΄. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με τσιπς από προσούτο και ωμά τρυφερά σπαράγγια και φλούδες (καρούλια) παρμεζάνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου